MeHQ Meten (Polymerisatie remmer)

Polymerisatieremmers zijn chemische stoffen die reactieve monomeren stabiliseren en spontane polymerisatie voorkomen. Als er te weinig “inhibitor” wordt toegevoegd aan een reactief monomeer kan er polymerisatie optreden in leidingen en vaten. Dit vereist mechanische verwijdering.

Anderzijds, als er teveel “inhibtor” wordt toegevoegd kan het eindproduct moeite hebben om te  polymeriseren in een aangegeven stadium.

MeHQ wordt gewoonlijk toegevoegd als een remmer voor acyrolinitrile (een voorloper van polyacrylonitril vezels voor de textielindustrie). De concentratie van monomeer in MeHQ moet worden geregeld op ongeveer 100 ppm om spontane polymerisatie (tot polyacrylonitril) en verspilling MeHQ te voorkomen. MeHQ heeft een duidelijke UV-absorptie curve die het controleren van real-time concentraties toelaat. 

De fullspectrum analyse is belangrijk voor differentiatie van MeHQ absorptie van andere absorberende verontreinigingen in het sample. De OMA laat continu de MeHQ data zien op de hoofdcomputer van de fabriek. Verder verstrekt het met een interval van 1  seconden nieuwe data. Dit zorgt voor nauwkeurige procesbesturing. Het is onpraktisch om het systeem op zuivere acrylonitril te laten draaien omdat de opslag ervan moeilijk is.

Aangezien water gemengd met acrylonitril leidt tot coating en meng effecten is water geen optie voor “zeroing”. Lucht heeft bewezen dat het een effectieve en praktische  “zeroing” gas kan zijn bij gebruik met een goed sampling systeem dat bubbel vorming minimaliseert.
Ankersmid Process          info@ankersmid-process.nl,  (31)-0548-59 59 69