Model 725

De LSC Model 725 Process Control Refractometer is een tweedelig optische/elektronische meetinstrument. Een doorlopende detectiekop wordt toegepast, waarbij een detectievenster (algemeen bekend als een prisma) wordt bevochtigd door het product te meten. De elektronica en uitlezen zijn ondergebracht in een aparte behuizing op enige afstand van de sensorkop en gekoppeld aan de sensor kop door een verbindingskabel.

Een unieke digitale microprocessor wordt toegepast die op een  digitaal display is af te lezen, ongeacht de klant, product of non-lineariteit tussen de brekingsindex en het uitgelezen termen. Nagenoeg alle niet-lineaire brekingsindex curve kan worden gecorrigeerd of de vorm kan eenvoudig worden geproduceerd. Bijvoorbeeld de microprocessor kan worden geprogrammeerd zodat de output termen tegenovergesteld van de brekingsindex zijn. De output-eenheden, kalibratie en correctie curves kunnen allemaal worden gekozen en gemakkelijk veranderd door de klant. De 4-20 mAdc uitgang wordt beïnvloed op een manier identiek aan de digitale display.

Het elimineren van downtime en onderhoud en het aanbieden van het hoogste niveau van betrouwbaarheid was de belangrijkste doelstel725hd.gif (7299 bytes)ling van Model 725. Hiervoor wordt een saffier halve bol gebruikt voor het "prisma," een infrarood diode wordt gebruikt voor de lichtbron, een dubbele siliciumdetector doet de meting en een silicium diode wordt gebruikt voor temperatuurmetingen. De dubbele silicium detector, zoals gebruikt in de Model 725, biedt een prima continue en stabiele lezing, het elimineren van de inherente problemen wordt duidelijk met een 'incrementele stap "detectie systeem.
Ankersmid Process          info@ankersmid-process.nl,  (31)-0548-59 59 69