Wobbe Index Analyzer

Applicatie
De Wobbe-Index laat de verbrandingswaarde zien van gassen die als brandstof worden gebruikt. Daarbij rekening houdend met de calorische waarde van het gespecificeerde gewicht en de dichtheids verhouding tussen het gegeven brandstofgas en de lucht. Deze meting is belangrijk voor operators aangezien het snel de uitwisselbaarheid van twee of meer brandstofgasstromen kan bepalen.

Operation
Om de chemische samenstelling van het monster te analyseren, voert de OMA infraroodspectroscopie middels een InGaAs (indium gallium arsenide) sensor. Het systeem meet absorptie van 1550 tot 1850nm en kwantificeert de hoeveelheid licht geabsorbeerd door het monster; om dit te visualiseren zet de OMA deze gegevens om tot een hoge-resolutie absorptiespectrum.

De OMA maakt gebruik van een wolfraam lichtbron om een signaal door het monster vloeistof in de te sturen. Het signaal gaat via glasvezelkabels van de analyser naar de stroom cel, waarbij het chemische mengsel van het monster interactie heeft met het licht op basis van de huidige samenstelling

Ankersmid Process          info@ankersmid-process.nl,  (31)-0548-59 59 69